Wednesday, August 3, 2011

entry bulan pose

Assalamualaikum

Lame pulak rs ny ta jenguk blog ni .. maklum lh, terkadang idea dtg bila hati tengah runsing . ni, lately nih rs cam my heart sedang2 elok je, so … ta de idea merepek aku utk mengarut kat sini .. heh ~

so, u guys ! dh ade yg ponteng pose lom ? huhu .. wlupun baru 3 hari je pose, tp aku rs cam kejap je waktu ni berlalu . tup2 dh 3 hari beb !
(sebenar ny tengah m’hitung hari ntuk kembali ke Sintok)

Diam ta diam, masa 2 bulan kat uma dh berjaya d habiskan tanpa b’buat ape2 pon ! looks cam ta de buat ape2 dan melalui cuti2 yg m’bosan kan ..
Tp sebenar ny ! cuti ni ade banyak sangat crite yg tersirat ~ huh ! klu aku karang cite ny, kompom lh leh kalahkan telenovela cite endon kat tv nuhhh !
(hehehehe)
bila duk kat uma nih, ms byk habis kat --> mini laptop ni haaa .
so, hr2 dok online . kdg2, balik b’jalan pon, aku masih lg nak ngadap ie wlupon dh penat .. ye lah, selak2 gosip terkini ! hehe
wahhhh .. baru aku pasan ! ramai rupe ny kawan aku dah bertunang !
0k, jujur ny .. tibe2 aku rs excited sgt nk b’tunang gak !
Best ke bila dah bertunang nih ?
Jawab seseorang ‘‘ntah lh . ta thu nak cakap camner . hubungan tu mg lh same cam kapel, tp rase tu lain sikit lh .’’
tapi, aku ny cerita psl menda2 ni sume, aku dh tetapkan, bahawasa ny …
aku ta nak tunang lame2 . klu boleh, hari ni merisik + btunang, sebulan pastu kawen .
so, ape motip ny aku excited lebih2 nak tunang nih ?
haha, excited nak jadi bini orang sbnr ny !
(pangai ta tentu arah, ade hati ! euwww)
Stop talking that annoying !

Siyesly, aku rase cam ta nak balik Sintok lh ! kyiaaaa ~
Berat hati nak meninggalkan orang2 kat sini .
Mak .. wlupun hari2 gado . tp gado ngan mak tu best ! haha
Ayah .. maintain lawan sape ag batu api atr kami .. ngeh3
Amer .. looks like cam kucing ngan tikus, tp kit0rg pun cam isi ngan kuku . huhu
Along .. tunggu survenier tiap2 kali dia balik uma . kih3
Dia …… sape ?
Ok, kau cakap macam dah beli tiket balik sintok malam ni ..
Haha . ter over excited runsing lak .. tiket pon blum beli .. haishh !

So, korang ! nak cakap sket pasal pose nih .. (cakap ke?) errr …
 dalam bulan2 pose nih, cepat2 rebut ntuk cari jalan keredhaan Nya !
Pada sape2 yg nak berubah, tapi masih lagi mencari2 jalan dan petunjuk Nya, ni lah masa ny ntuk kite kaji kesilapan2 yg penah kita buat . perbanyak kan amal ibadah, doa kepada Nya .
Cari peluang mengaji Quran . kompom lh rs nikmat ny pose nih ! hati pon leh jadi tenang & insyaAllah tabah .
P terawihh nuhhhh .. aku pon, masih lom buat terawih kat surau ag . insyaAllah ~ hehe
Last !
SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA
semoga ada sinar cahaya yang meresapi hati kita !
(aminn .. makbul doa!)


♥cerita cik katak♥



2 comments:

Nizam Ijam said...

tengok blog katak...hehe

~awa~ said...

hai cik katak..kite ade tag awak join satu contest nie tau.... tgk belog kite ye... =D

Post a Comment